На Чернігівщину

На Чернігівщину "просочилися" більше 20 фур із львівським сміттям

Укрінформ
На територію Чернігівської області заїхала 21 фура, завантажена сміттям зі Львова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції в Чернігівській області Віталій Копистко.

"На Чернігівщину заїхала 21 фура, завантажена львівським сміттям. До Козельця доїхало 4 машини, зараз їх перевіряють, сміття дійсно зі Львова, хоча в документах вказано, що воно з Києва та Київської області. Решта вантажівок, щоб бути менш помітними, розбилися на групи по 3-4 машини, і десь кружляють, можливо, щоб викинути сміття вночі", - зазначив він.

За словами Копистка, договір на прийом відходів зі Львова уклало товариство, яке обслуговує полігон під Козельцем. Згідно з умовами документа, товариство має приймати тільки сортоване сміття, однак у фурах, які заїхали сьогодні, воно змішане, сказав інспектор.

Проти прийому львівського сміття виступило місцеве населення. Активісти ще раніше блокували вантажівки і провели на козелецькому полігоні ТПВ акцію "Чисте довкілля" із залученням екологів.

Читайте також: Львівська міськрада виділила ділянку під сміттєпереробний завод

Також у четвер в інтернеті з’явилася інформація про те, що Козелецька селищна рада заборонила ТОВ "Еко-Сервіс-Козелець", яке експлуатує місцевий полігон, приймати сміття з інших регіонів, і рекомендувала до 3 серпня розірвати такі договори. Однак коли було ухвалене відповідне рішення - не уточнюється, а на офіційному сайті селищної ради такого повідомлення немає.

Разом з тим за непідтвердженою інформацією, 20 фур із львівськими номерами вже скинули сміття на полігон біля села Лемеші Козелецького району. В секторі комунікації ГУ Нацполіції в області цей факт не підтверджують, зазначаючи, що на полігоні перевіряється лише одна машина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-