Львівська міськрада виділила ділянку під сміттєпереробний завод

Львівська міськрада виділила ділянку під сміттєпереробний завод

Укрінформ
Львівська міськрада на позачерговій сесії виділила ділянку під спорудження сміттєпереробного заводу.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

"19 липня на сесії Львівської міської ради було ухвалено два рішення щодо земельної ділянки на вул. Пластовій, 13. Зокрема, ділянку площею 62,9929 га  надали у постійне користування Львівводоканалу для обслуговування очисних споруд; іншу - площею 2,9614 га надали ЛКП «Зелене місто» для майбутнього сміттєпереробного заводу",- зазначено у повідомленні.

Як сказав з трибуни сесії міський голова Андрій Садовий, зараз триває процес вибору серед 12 компаній, які зголосились будувати сміттєпереробний комплекс у Львові. Будівництво заводу планують розпочати ще цього року, на його спорудження  місто отримало грант у розмірі 10 мільйонів євро від  Європейського банку.

Читайте також: Будувати сміттєпереробний завод у Львові хочуть дванадцять іноземних компаній

Як повідомляв Укрінформ,  минулого року через закриття Грибовицького сміттєзвалища Львів пережив екологічну кризу. Місто не могло прилаштувати свої побутові відходи на жодному із полігонів ТПВ і потопало у смітті.  Тоді функції з вивезення сміття перебрала на себе облдержадміністрація. Гостро постало питання не лише нового полігону ТПВ для Львова, а й спорудження сміттєпереробних підприємств. Обласна влада запропонувала інвесторам кілька ділянок  в різних районах Львівщини. В свою чергу, Львів має намір будувати завод в межах міста на вулиці Пластовій, що викликало спротив у громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-