Отруєння у таборі

Отруєння у таборі "Орлятко": кількість постраждалих зросла до 94

Укрінформ
На Донеччині госпіталізовано вже 94 людини з гострою кишовою інфекцією, які отруїлися в дитячому таборі "Орлятко".

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області на 10:00 19.07.2018 захворіло та госпіталізовано до лікувальних закладів Донецької області 94 особи, із них 79 дітей та 15 дорослих. На сьогодні всі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні", - йдеться у повідомленні

Зазначається, що за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області прийнято рішення про закриття табору та припинення будь-якої діяльності з приймання дітей на оздоровлення та відпочинок з 18.07.2018 року.

Читайте також: На Донеччині перевірять кухні в усіх дитячих таборах

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про госпіталізацію цих. На вечір 18 липня, за даними Донецької облдержадміністрації, проходили лікування 78 дітей і 15 дорослих.

Інших дітей з цього табору відправлено по домівках до батьків, а табір закрито.

Медики заявили, що у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту.

Під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення, а правовстановлюючі документи, в тому числі акт прийомки табору "Орлятко" на 2 зміну, вилучили співробітники Слов'янської міжрайонної прокуратури в Донецькій області.

Всього в таборі відпочивали 134 дитини.

Читайте також: Отруєння на Донеччині: у таборі «Орлятко» зафіксували гострий спалах інфекції

Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області направило подання до Лиманського відділення поліції Слов'янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області з інформацією про дії, що мають ознаки злочину за статтею 325 Кримінального кодексу України від 17.07.2018 №01-18/118. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України.

Крім того, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка під час свого візиту до табору виявила також численні факти порушень, сьогодні відкрила своє провадження стосовно обставин масового отруєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-