На Донеччині перевірять кухні в усіх дитячих таборах

На Донеччині перевірять кухні в усіх дитячих таборах

Укрінформ
У Донецькій області у зв’язку з отруєнням дітей в оздоровчому таборі «Орлятко» у всіх дитячих таборах регіону перевірять стан харчоблоків.

Про це поінформував заступник керівника Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Ігор Стокоз, повідомляє департамент інформаційної та внутрішньої політики ОДА.

«Це надзвичайна подія навіть в масштабах України, коли відразу хворіє така кількість дітей. Ми маємо зробимо висновки, а відповідні служби проїхати по дитячих таборах та перевірити стан усіх харчоблоків. Оздоровчі заклади, в яких будуть виявлені порушення, перестануть працювати», – наголосив Стокоз.

Читайте також: Отруєння на Донеччині: у таборі «Орлятко» зафіксували гострий спалах інфекції

Як повідомляв Укрінформ, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку «Орлятко» 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про госпіталізацію цих дітей. На вечір 18 липня, за данними Донецької облдержадміністрації, проходять лікування 78 дітей і 15 дорослих.

Інших дітей з цього табору відправлено по домівках до батьків, а табір закрито.

Медики заявили, що у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту

Під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-