Отруєння на Донеччині: у таборі «Орлятко» зафіксували гострий спалах інфекції

Отруєння на Донеччині: у таборі «Орлятко» зафіксували гострий спалах інфекції

Укрінформ
У Лиманському районі Донецької області у таборі «Орлятко», де 16 липня отруїлися діти, під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення.

Про це повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної обладміністрації.

«Під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення, а правовстановлюючі документи, в тому числі акт прийомки дитячого оздоровчого табору «Орлятко» на 2 зміну вилучили співробітники Слов’янської міжрайонної прокуратури в Донецькій області», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у зв’язку з отруєнням дітей було оперативно організовано комплексне санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху за участю фахівців ДУ «Донецький ОЛЦ МОЗ України» (в т.ч. Лиманської районної філії), Держпродспоживслужби, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з відбором зразків довкілля, мікробіологічним обстеженням персоналу закладу та заключною дезінфекцією.

У позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» Лиманського району зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту. Наразі здійснюється активне медичне спостереження за контактними, тривають протиепідемічні заходи, констатували в ОДА.

Читайте також: Експерти виявили купу порушень у таборі "Орлятко"

Як повідомляв Укрінформ, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку «Орлятко» 16 липня, після вечері, 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про госпіталізацію усіх дітей, які відчули погіршення здоров'я. Вік госпіталізованих від 9 до 16 років.

На вечір 18 липня за данними Донецької облдержадміністрації проходять лікування 78 дітей у віці до 18 років і 15 дорослих, які отруїлися в дитячому центрі.

Інших діти з цього табору, які не потрапили до лікарні, відправлено по домівках до батьків, а табір закрито.

За інформацією ДСНС, на ранок 18 липня з табору села Соснове Лиманського району з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, госпіталізовано 84 людини, з них 68 дітей.

Всього в таборі відпочивали 134 дитини.

За цим фактом внесено відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань і масових отруєнь) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-