Експерти виявили купу порушень у таборі

Експерти виявили купу порушень у таборі "Орлятко"

Укрінформ
За попередніми даними, оприлюденими на сайті Держпродспоживслужби України, першою з 91 постраждалого від гострої кишкової інфекції у таборі "Орлятко", що в Лиманському районі Донеччини, була працівниця харчового блоку закладу. Від роботи її при цьому не відсторонили.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що перший випадок захворювання виник 15.07.2018 у працівника харчоблоку, наступні випадки захворювання почали реєструватися з 16.07.2018 та 17.07.2018 серед дітей всіх 4-х загонів оздоровчого закладу", - йдеться у повідомленні.

Крім допуску до роботи працівниці з ознаками захворювання на дисфункцію кишківника при обстеженні харчоблоку виявили й інші порушення санітарного законодавства: для харчування дітей використовувались страви, не включені в узгоджене Держпродспоживслужбою перспективне меню, облік харчових продуктів вівся незадовільно; у стравах, що зберігалися в холодильнику, були відсутні стікери з датами приготування; працівників кухні приймали на роботу без проходження медичного огляду в установленому порядку, і вони не дотримувалися вимог особистої гігієни (у харчоблоку було відсутнє мило, антисептик, рушники для рук) тощо.

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Орлятко» розрахований на 150 місць. Поточна зміна була другою, розпочалася з 14.07.2018 (на відпочинок заїхало 134 дитини, у т.ч. 35 дітей до 15 років). Станом на 18.07.2018 з нього з ознаками гострої кишкової інфекції до лікувальних закладів Донецької області було госпіталізовано 91 постраждалий, з них 76 дітей та 15 дорослих з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт».

Читайте також: Отруєння дітей у таборі “Орлятко”: Супрун назвала ймовірну причину

Наразі табір закрито.

За вказаним фактом внесені відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

Підготовлені матеріали на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької обласної державної адміністрації.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-