Отруєння дітей у таборі “Орлятко”: Супрун назвала ймовірну причину

Отруєння дітей у таборі “Орлятко”: Супрун назвала ймовірну причину

Відео
Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що причиною отруєння в дитячому таборі "Орлятко" у Донецькій області, внаслідок якого госпіталізовано 84 людини, ймовірно є інфекція сальмонельозу.

Про це чиновниця повідомила під час брифінгу, передає "112 Україна".

"Ми разом із лабораторним центром в Донецькій області і з Держпродспоживчслужбою зібрали аналізи. Шість людей працює в харчоблоку, з них четверо дорослих захворіли, і ще інші дорослі, які там працюють, але більшість – це діти. Зараз виглядає, що це є інфекція сальмонельоз, але завтра зранку мають бути результати аналізу", - розповіла Супрун.

Наразі у трьох лікарнях Донеччини залишаються 46 дітей і 3 дорослих, які отруїлися 16 липня в  дитячому таборі "Орлятко".

Як повідомляв Укрінформ, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку «Орлятко» 16 липня, після вечері, 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про госпіталізацію всіх дітей, які відчули погіршення здоров'я. Вік госпіталізованих від 9 до 16 років.

За інформацією ДСНС 17 - 18 липня з табору села Соснове Лиманського району з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, госпіталізовано 84 людини, з них 68 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-