Отруєння в таборі

Отруєння в таборі "Орлятко": у лікарнях залишаються 46 дітей та 3 дорослих

Укрінформ
На Донеччині у трьох лікарнях залишаються 46 дітей і 3 дорослих, які отруїлися 16 липня в  дитячому таборі "Орлятко" (у деяких джерелах він був помилково названий "Яструбком").

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила виконуючий обов'язки директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Наталія Чукова.

"Станом на ранок 18 липня 46 дітей і троє дорослих з дитячого центру «Орлятко» знаходяться на лікування в трьох лікарнях - в Лимані, Слов'янську та Краматорську", - сказала Чукова.

Вона додала, що інші діти з табору "відправлені додому до батьків, оскільки табір закрито".

Чукова зазначила, що у всіх госпіталізованих спостерігаються симптоми гострої кишкової інфекції, але остаточного діагнозу доки немає, взяті усі проби на аналіз, йде перевірка в лабораторіях.

"В цілому все нормально, ніяких критичних станів не було", - сказала вона про стан хворих.

Читайте також: Омбудсмен з'ясовує обставини отруєння 84 осіб у дитячому таборі на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку «Орлятко» 16 липня, після вечері, 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про госпіталізацію всіх дітей, які відчули погіршення здоров'я. Вік госпіталізованих від 9 до 16 років.

За інформацією ДСНС 17 - 18 липня з табору села Соснове Лиманського району з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, госпіталізовано 84 людини, з них 68 дітей.

Всього в таборі відпочивала 134 дитина.

За цим фактом внесено відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм з попередження інфекційних захворювань і масових отруєнь) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-