Влада Одеси покриє з бюджету майже 200 мільйонів боргу тепловиків

Влада Одеси покриє з бюджету майже 200 мільйонів боргу тепловиків

Укрінформ
Депутати міськради ухвалили рішення про виділення 194 мільйонів гривень на погашення боргу КП "Теплопостачання міста Одеси" перед збанкрутілим банком "Надра", який викупила у фінансової структури компанія "Південь-Капітал".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Компанія "Південь-Капітал" виставила КП "Теплопостачання міста Одеси" рахунок на сплату 309 мільйонів гривень - з урахуванням штрафних санкцій та пені. Але в ході переговорів все ж погодилася на виплату до кінця 2018 року 194,5 млн гривень у вигляді двох трансферів. Сплатити заборгованість самостійно тепловики неспроможні", - зазначив директор підприємства Денис Рудь.

Ряд депутатів, зокрема, Ганна Позднякова, Вадим Терещук та інші піддали критиці керівництво міськради за те, що підприємницькі структури, створені мерією, не взяли участі в аукціоні з викупу боргів банку збанкрутілого банку "Надра".

"Оскільки не взяли участі в аукціоні, на якому належало викупити відповідний лот, можна скоротити обсяг заборгованості шляхом оскарження пред'явленої до сплати суми боргу, бо відповідних актів звірки немає. І не поспішати сплачувати багатомільйонні транші", - зауважила депутат Позднякова.

Читайте також: За невчасну підготовку до зимового сезону має відповідати місцева влада - Зубко

Втім, головуючий на сесії міський голова Одеси Геннадій Труханов запропонував визначитися голосуванням, і депутатська більшість підтримала проект рішення "Про погодження порядку та умов виконання КП "Теплопостачання міста Одеси" кредитних зобов’язань і виділення з бюджету Одеси відповідних коштів".

На сесії також внесено зміни до Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги незахищеним верствам населення міста Одеси на 2018-2020 роки, міської Програми розвитку органів самоорганізації населення на 2016-2019 роки та інші рішення - усього ухвалено 65 рішень з різних сфер життя міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-