Вартість проїзду в чернівецьких тролейбусах зросла у півтора рази

Вартість проїзду в чернівецьких тролейбусах зросла у півтора рази

Укрінформ
Виконком Чернівецької міської ради прийняв рішення про підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах міста з 2 до 3 гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У запропонованому департаментом ЖКГ проекті рішення йшлося про тариф у 2,5 грн для безготівкового розрахунку і 3 грн для розрахунку готівкою.

«Така практика є у всіх містах, де впроваджується електронний квиток. Різницю встановлюють для того, щоб стимулювати людей користуватися валідаторами», – пояснив під час обговорення проекту міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Проте секретар міської ради Василь Продан вніс пропозицію підняти тариф до трьох гривень, незалежно від способу оплати. З другого разу дану пропозицію підтримали 8 з 10 присутніх членів виконкому. І лише після цього виконком прийняв проект рішення в цілому.

Читайте також: За день до здорожчання метро кияни набрали про запас 6 мільйонів поїздок

Також прийнятим рішенням передбачений тариф на перевезення пасажирів у тролейбусах в нічний час (з 23.00 до 05.00) у розмірі 8 грн за поїздку незалежно від форми оплати. Водночас знижки та пільги на проїзд у тролейбусах в нічний час не діятимуть для жодної категорії громадян.

Рішення передбачає, що вартість проїзду в тролейбусах для студентів вузів та учнів професійно-технічних училищ становить 2 грн за поїздку у період навчального року.

Разом з тим, проїзд у тролейбусах для учнів шкіл встановлено у розмірі 1 грн за поїздку на період календарного року. Згідно з нововведеннями, вартість проїзного квитка, який дозволяє пасажирові безкоштовно користуватися електротранспортом протягом місяця, становить 150 грн.

Рішення передбачає також, що безготівкова оплата за проїзд у тролейбусах має бути запроваджена не пізніше 1 жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-