Миколаївський

Миколаївський "Центр захисту тварин" заявив про напад депутатів

Укрінформ
Миколаївський "Центр захисту тварин" заявив про напад на співробітників підприємства та його директора з боку зоозахисників та депутатів міськради.

Про це йдеться на сторінці центру у Facebook.

«КП Центр захисту тварин” заявляє про чергову спробу впливу на господарську діяльність підприємства з боку деяких депутатів міської ради та групи громадян, які сьогодні здійснили напад на співробітників підприємства та його директора», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що на підприємстві дійсно було застосовано такий засіб регулювання чисельності безпритульних собак, як евтаназія. Комісія на підставі відповідних норм чинного законодавства прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

«Центр шукає оптимальні рішення, для вирішення проблеми великої кількості безпритульних тварин на вулицях Миколаєва та нападів найбільш агресивних з них на містян, аби задовольнити потреби та інтереси всіх верств населення. Підприємство вдається до застосування евтаназії лише у крайніх випадках. Ми займаємося пошуком власників для собак, які не мають хвороб, працюємо разом з зоозахисними організаціями, які налаштовані на конструктивну спільну роботу», - зазначається у заяві.

Читайте також: У Кропивницькому за два місяці отруїли дві сотні собак – зоозахисники

Працівники КП також наголошують, що не можуть взяти на себе відповідальність за випуск агресивних чи хворих тварин на вулиці міста. Утримувати їх за рахунок бюджетних коштів роками також немає сенсу. Отож силові спроби змушувати підприємство діяти за бажанням окремих осіб матимуть негативні наслідки відповідно до чинного законодавства.

Варто зауважити, що дана заява виникла після того, як 16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою проникнути на територію центру і зчинили штовханину з його працівниками. Їх обурив факт евтаназії тварин. На місце події викликали поліцію.

Проблема бездомних тварин у Миколаєві останнім часом набула широкого резонансу. Від укусів диких псів постраждало багато людей, є випадки зі смертельними наслідками. Отож мешканці міста вимагають від влади вирішити це питання. З іншого боку, зоозахисники категорично проти будь-яких кардинальних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-