У Кропивницькому за два місяці отруїли дві сотні собак – зоозахисники

У Кропивницькому за два місяці отруїли дві сотні собак – зоозахисники

Укрінформ
У Кропивницькому упродовж останніх двох місяців невідомими було отруєно близько 200 собак.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила зоозахисниця організації «Бім» Олена Данилишин.

“Травля собак активізувалася упродовж останніх двох місяців. Нараховано близько 200 собак. Протягом останіх 14-ти днів волонтери майже щодня фіксують факти отруєння тварин по місту. Якщо аналізувати з початку року, то ця цифра може сягнути півтисячі. Кропивничани телефонують волонтерам організації, які приїздять на місце та  діють. На жаль, не завжди вдається врятувати цих тварин, вони гинуть у конвульсіях”, - розповіла  Данилишин.

В середу, 27 червня, в приміщенні міської ради міста Кропивницького під час наради з розслідування фактів отруєння собак, начальник міського відділку поліції Дмитро Авдієнко повідомив, що правоохоронцями було розпочато п’ять кримінальних проваджень.

Наразі поліція розшукує зловмисників серед покупців препарату для лікування туберкульозу, яким  було отруєно тварин.

“Дані факти внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами). Була створена робоча група з десяти осіб до якої увійшли дільничні інспектори, оперативники, слідчі та патрульні поліцейські. Нами проведено відпрацювання районів, де траплялися випадки травлі собак. Також відпрацьовано ряд аптечних пунктів, де купувався препарат,  яким ймовірно здійснювали злочин. На сьогодні встановлено три факти продажу цього препарату в трьох аптечних пунктах. Наразі встановлюються особи, які його купували”, - уточнив   Авдієнко.

Заступник начальника управління патрульної поліції Кіровоградської області Марія Журавель повідомила, що патрульні  будуть звертати увагу на людей, які годують тварин.

“Патрульна поліція звертатиме увагу на людей, які годують тварин. Просимо містян не ображатись за прискіпливі питання. Цікавитимуться,  чим годують тварин, походженням продуктів, їх свіжістю. Також збиратимуть персональні дані про громадян, а саме їх місце проживання, контактні телефони та інше”, - повідомила  Журавель.

Читайте також: Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід догхантеру Святогору

Як повідомлялося, у понеділок, 25 червня, біля міської ради у Кропивницькому відбулася акція “30 хвилин мовчання”,  покликана привернути увагу до травлі тварин в обласному центрі. Учасники акції прийшли з плакатами, де вимагали захистити тварин, та своїми домашніми улюбленцями.

Фото: Ігор Філіпенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-