У Миколаєві обговорили роль жінки в ОТГ

У Миколаєві обговорили роль жінки в ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Гендерні стереотипи у суспільстві, гендерна рівність як індикатор розвитку демократії, політична участь жінок та гендерне бюджетування – про це говорили представники ОТГ, ГО та громадські активісти Миколаївщини.

Тренінг проводив Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє Укрінформ.

«Основна мета тренінгу – знайомство з базовими поняттями, що стосуються гендерної політики та гендерного підходу, зокрема у впровадженні реформи децентралізації, в розбудові громад», - акцентувала експерт з гендерної тематики Ольга Гріднєва. 

Під час тренінгу учасники розглядали поняття гендер, його функції як соціального конструкта, переваги, що дає гендерноорієнтований підхід на рівнях прийняття та виконання рішень, торкнулися поняття гендерного бюджетування.

«Ми будуємо нову державу, сучасне життя потребує від нас змін, а стереотипи нашого мислення потрібно коригувати і завдяки Миколаївському Центру розвитку місцевого самоврядування є можливість навчатися та розвиватися. Подібні тренінги та семінари необхідні, тому що це спілкування з іншими людьми, обмін досвідом, розширення не тільки параметрів наших знань, а й можливісті йти в ногу з часом», – підкреслила  голова Новоолександрівської сільської ради Баштанського району Любов Кузьміна.

Читайте також: У Званівській ОТГ на Донеччині обговорили розвиток кооперації в селі

Тренінг пройшов в активній взаємодії: обговорили причини зменшення участі жінок в органах місцевого самоврядування, що та яким чином можна змінити в цій ситуації, працювали над виробленням рекомендацій, яким чином це може бути реалізоване в громадах.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.  

Фото: Миколаївський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-