На Житомирщині придбають 42 квартири для родин учасників бойових дій на Донбасі

На Житомирщині придбають 42 квартири для родин учасників бойових дій на Донбасі

Укрінформ
У Житомирській області до кінця року за кошти держбюджету планують придбати житло для 42 родин учасників бойових дій на Донбасі.

Мова йде про сім’ї загиблих військових та осіб з інвалідністю І-ІІ груп, які перебувають на квартирному обліку, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«У 2018 році з державного бюджету Житомирщина отримає субвенцію на придбання житла сім’ям учасників АТО на загальну суму 31,8 млн грн. За ці кошти планують придбати житло 42 родинам учасників антитерористичної операції (11 родинам загиблих учасників АТО та 31 особі з інвалідністю I-II груп, які перебувають на квартирному обліку). Таким чином потреба забезпечення житлом цих пільгових категорій буде закрита на 100%», - йдеться у повідомленні.

Пільговики можуть придбати житло на первинному або на вторинному ринку. Після укладання договору з продавцем департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА перевіряє його і дає дозвіл банку перерахувати кошти.

Читайте також: У Слобожанській ОТГ на Дніпропетровщині 106 родин отримають житло в новобудові

Як зазначено, якщо впродовж 12 місяців пільговики не придбають житло, то кошти повернуться до державного бюджету.

За два останні роки на Житомирщині за рахунок бюджетних коштів придбали житло для 110 родин учасників антитерористичної операції (з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи та сім’ям загиблих військовослужбовців) на загальну суму 65,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-