У Слобожанській ОТГ на Дніпропетровщині 106 родин отримають житло в новобудові

У Слобожанській ОТГ на Дніпропетровщині 106 родин отримають житло в новобудові

Укрінформ
У селищі Слобожанське Дніпровського району Дніпропетровщини 106 родин найближчим часом отримають власне житло у новозбудованій дев'ятиповерхівці.

Про це з посиланням на голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка повідомляє прес-служба ДніпроОДА. 

"У центрі Слобожанської об’єднаної громади вже височіє сучасна багатоповерхівка, розрахована на 106 родин. Підрядники щойно завершили останній поверх, дев’ятий. Квартири розподілять між людьми, які десятиліттями стояли у черзі на отримання домівок. Новобудову під соціальне житло зводять вперше за роки незалежності України", - зазначив очільник області.

Наразі будівельники ведуть роботи на покрівлі та утеплюють фасад. Всередині приміщень триває стяжка підлоги, облаштування підвісної стелі, облицювання плиткою стін і долівки, встановлення міжкімнатних дверей. Пізніше прийде черга шпалер.

Загальна площа новобудови – понад 10 тис. кв. м. У ній  54 однокімнатні, 34 двокімнатні та 18 трикімнатних квартир «під ключ». В оселях буде все необхідне для комфортного життя: від сантехніки до кухонних плит.

Новобудова на два під’їзди. У кожному з них працюватимуть ліфти.

За проектом, облагородять і прибудинкову територію: облаштують дитячі майданчики, прокладуть пішохідні доріжки та висадять дерева.

Будівництво дому вартістю більше 100 млн грн фінансується обласним коштом та за рахунок бюджету Слобожанської ОТГ.

Об’єкт планують здати в експлуатацію вже цього року. Житло автоматично перейде у власність новоселів.

Читайте також: Уряд затвердив ще 288 проектів регіонального розвитку

Резніченко підкреслив, що Слобожанська об’єднана громада є яскравим прикладом того, як реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкриває перспективи для громад Дніпропетровщини. Два роки тому тут збудували «з нуля» сучасний дитсадок на 220 місць. Нині поруч зводять новий спорткомплекс.

Відео можна переглянути за посиланням.

Фото: прес-служба ДніпроОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-