Посол Франції в Маріуполі підписала грант на проект інтеграції дітей сімей-переселенців

Посол Франції в Маріуполі підписала грант на проект інтеграції дітей сімей-переселенців

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон підписала в Маріуполі грантову угоду з Благодійним фондом «Карітас» на реалізацію проекту інтеграції дітей сімей-переселенців.

Про це в середу повідомили в Маріупольській міській раді.

«Сьогодні Маріуполь з робочим візитом відвідала делегація на чолі з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Вона разом із заступником міського голови Ксенією Суховою відвідала соціальний центр. Посол підписала грантову угоду з «Карітас» на реалізацію проекту. Він спрямований на інтеграцію в суспільство дітей внутрішньо переміщених осіб», - повідомили в Маріупольській міській раді.

Читайте також: У Маріуполі посол Франції вислухала проблеми переселенців

Повідомляється, що на базі даного соціального центру працює проект «Простір підтримки», в його рамках створена спеціалізована дитяча кімната. Щоб підсилити її роботу, «Карітас» взяв участь у грантовому конкурсі Посольства Франції. І сьогодні французька сторона закріпила співпрацю з благодійним фондом - Дюмон підписала грантову угоду, спрямовану на впровадження проекту з інтеграції дітей-переселенців у суспільство.

У гранті прописано надання технічної підтримки для того, щоб перебування у дитячій кімнаті було інтерактивним, сучасним і цікавим.

Читайте також: День взяття Бастилії: посол Франції зіграє з оркестром на фестивалі у Маріуполі

У міськраді уточнили, що в Маріуполі Благодійний фонд «Карітас» розпочав свою роботу з серпня 2015 року. За цей час втілені в життя проекти з психосоціальної, медичної, гуманітарної, ресурсної підтримки корінних маріупольців, у тому числі жителів селищ, які знаходяться на лінії розмежування, та переселенців. Серед них - відкриття «Соціальної їдальні», проведення навчання для фахівців соціальної сфери за інноваційними практиками соцдопомоги, а також програми з навчання переселенців для отримання нових професій і гранти на відкриття бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках дружніх відносин між Маріуполем і містами Франції вперше у Маріуполі пройде масштабний фестиваль, присвячений Дню взяття Бастилії. Почесним гостем на святі стане Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Родзинкою заходів буде її виступ у Маріупольській камерній філармонії 11 липня у складі камерного оркестру «Ренесанс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-