У Маріуполі посол Франції вислухала проблеми переселенців

У Маріуполі посол Франції вислухала проблеми переселенців

Укрінформ
У Маріуполі Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Центр підтримки сім'ї та вислухала проблеми переселенців.

Про це в середу повідомили в Маріупольській міській раді.

«У ході робочого візиту французька делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон відвідала Центр підтримки сім'ї у Центральному районі. Вони вислухали проблеми переселенців і відповіли на їх запитання», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що під час проведення зустрічі жителі розповіли, що місто надає їм всебічну підтримку. Переселенці можуть отримати тимчасове житло, реалізовувати себе, їм надані широкі можливості для розвитку дітей.

«Ми проводимо колосальну роботу в даному напрямку. Я розумію, наскільки важко покинути свою домівку, тому хочу вислухати ваші проблеми і побажання», - сказала Дюмон.

Заступник міського голови Ксенія Сухова зауважила, що Маріуполь поділяє проблеми переселенців і знайшов шляхи їх вирішення. За свою чуйність отримав звання «Місто солідарності».

У міськраді нагадали, що Центр підтримки сім'ї працює з 2014 року. Постраждалі від збройного конфлікту можуть тут отримати психосоціальну підтримку, гуманітарну допомогу, а також юридичний супровід. Тут працюють столярна і гончарна майстерні, кімната арт-терапії, дитяча кімната і батьківський клуб. Для дітей проводять курси англійської мови, заняття з художньої майстерності, фізичної підготовки і спорту, фото і відеомайстерності.

Читайте також: Посол Франції відвідала Луганщину

Як повідомляв Укрінформ, у рамках дружніх відносин між Маріуполем і містами Франції уперше в Маріуполі пройде масштабний фестиваль, присвячений Дню взяття Бастилії. Почесним гостем на святі стане Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Родзинкою заходів буде її виступ у Маріупольській камерній філармонії 11 липня у складі камерного оркестру «Ренесанс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-