У Херсоні ветерани АТО розповіли, як ФСБ дестабілізує ситуацію на прикордонні

У Херсоні ветерани АТО розповіли, як ФСБ дестабілізує ситуацію на прикордонні

Укрінформ
У Херсоні у п'ятницю представники 24-ох організацій області, учасники бойових дій на Сході України прийшли до будівлі облдержадміністрації та облради й ініціювали звернення до влади щодо необхідності вжити заходів задля недопущення дестабілізації ситуації у регіоні.

Про це повідомляє управління інформполітики Херсонської ОДА.

"У зверненні бійці АТО зауважують, що на сьогодні провокатори під українськими прапорами та гаслами, отримуючи фінансування та вказівки від проросійських осіб та спецслужб РФ, а також псевдопатріотичних політиків, які за будь-яку ціну хочуть потрапити у вищі ешелони влади, взялися до розхитування ситуації у прикордонній області. Найгірше те, що дані особи з метою дестабілізації області намагаються використати у цій ганебній справі учасників бойових дій і нацькувати побратимів один проти одного", - повідомляють в ОДА.

Невдовзі після цього під облдержадміністрацією зібралося близько ста учасників протестної акції, організаторами якої були ГО "Кордон" і "Центр взаємодії Херсонщини". Мітингувальники декларували, що їхня акція спрямована проти корупції в регіоні.

«Ми досить багато стикаємося на території області з різними, умовно кажучи, проблемами. Ви знаєте, що є проблеми з дорогами, ви знаєте про проблеми з тарифами, ви знаєте про інші проблеми. Ми спробували вести діалог (з владою - авт.), у нас не вийшло. Тому, згідно з законодавством України ми маємо право проводити цю акцію», - сказав координатор "Руху нових сил" у Херсонській області Юрій Біліченко.

Проте, як заявив під час спілкування з протестувальниками голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, організатори цього заходу насправді не зверталися з питаннями чи проблемами в ОДА. Між Гордєєвим і Біліченком виникла дискусія.

Читайте також: На Херсонщині затонула яхта: екіпаж та пасажири не постраждали

«Ви брехнею та провокаціями намагалися мобілізувати людей зі всієї України, військовослужбовців, які пройшли АТО, приїхати саме сюди, на Херсонщину, саме сьогодні», - заявив Гордєєв.

Голова ОДА закликав усіх представників громадських організацій Херсонщини вирішувати проблеми у відкритому діалозі з керівниками місцевої влади.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на протестній акції, у ній брали участь, крім херсонських, також ветерани АТО з Миколаївської, Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-