Держпродспоживслужба заявляє про порушення норм харчування у дитсадках Нової Каховки

Держпродспоживслужба заявляє про порушення норм харчування у дитсадках Нової Каховки

Укрінформ
На Херсонщині у дитсадках міста обласного значення Нова Каховка норми харчування вихованців не виконуються майже наполовину.

Про це поінформувало Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"Згідно з проведеним аналізом накопичувальних відомостей за 6 місяців 2018 року, поданих у Новокаховське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, відзначається невиконання натуральних норм продуктів харчування у всіх дитячих дошкільних закладах у середньому на 45%. Діти недоотримали такі основні продукти, як м'ясо, риба, молоко, масло вершкове, сметана, сир кисломолочний, сир твердий, яйця, фрукти, соки, овочі, хліб житній", - повідомила в обласній філії Держпродспоживслужби.

За її інформацією, через недостатню кількість продуктів, що містять значну кількість білків, у хімічному складі харчування дітей у дошкільних навчальних закладах Нової Каховки значно переважає вуглеводний компонент, а саме страви з круп.

Читайте також: "Радіоактивне" молоко: Держпродспоживслужба визнала поодинокі випадки

Як зазначають у відомстві, у накопичувальних відомостях причиною недовиконання у ДНЗ Нової Каховки натуральних норм продуктів вказано недостатність виділених з місцевого бюджету коштів з урахуванням вартості продуктів.

Загалом у м.Нова Каховка функціонує 16 дошкільних навчальних закладів, у смт Дніпряни - 2, селах Райське, Тополівка, Обривка, розташованих на території Новокаховської міської ради, - 3 дошкільні навчальні заклади, фінансування яких здійснюється з місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-