За пенсії на окупованій території відповідає фактична «влада» - Мінсоцполітики

За пенсії на окупованій території відповідає фактична «влада» - Мінсоцполітики

Укрінформ
Фактична «влада» на окупованих територіях Донбасу несе відповідальність за виплату пенсій громадянам України, які там проживають.

Про це в ефірі Громадське.Схід сказав заступник міністра соціальної політики України Микола Шабмір.

«Для людей, які живуть, наприклад, в Донецьку та Єнакієвому, ми зробили можливість цієї виплати. Але це одне питання. Друге питання — там окупована територія. І за ту територію несе відповідальність окупант», —  сказав Шамбір.

Він зазначив, що питання можливості виплати пенсій людям на непідконтрольних територіях через міжнародні організації обговорювалися з багатьма міжнародними інституціями і "вони самі визнали те, що в нас платити там можливості немає. Ми не можемо віддавати гроші сторонній організації і потім нести відповідальність за те, щоб ці гроші отримала не та людина».

Читайте також: У Мінсоцполітики хочуть контролювати надання соцдопомоги, як у Британії

Єдиний спосіб для громадян з непідконтрольних територій отримувати пенсію на підконтрольній уряду території - зареєструватися як внутрішньо-переміщена особа і отримати пенсію з довідкою переселенця. При цьому громадяни повинні проходити перевірки в Пенсійному фонді кожні півроку, а в управліннях соцзахисту - частіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-