Напад на табір ромів: Садовий обіцяє притулок постраждалим

Напад на табір ромів: Садовий обіцяє притулок постраждалим

Укрінформ
Один із поранених унаслідок нападу на ромський табір у Львові перебуває у лікарні в стані середньої тяжкості, а потерпілих жінку з дитиною відпустили після того, як їм зашили рани.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у соцмережі Facebook.

"Один поранений лежить у 8-й лікарні в стані середньої тяжкості. Жінці з дитиною зашили рани і відпустили", - поінформував він.

Садовий розповів, що потерпіла 30-тирічна жінка є матір'ю пораненого 10-річного хлопчика і під час нападу намагалася захистити дитину.

Він також повідомив із посиланням на поліцію, що "загиблого кололи ножами групою і з однозначною метою вбивства".

"Працюємо з поліцією в справі нападу на табір ромів поблизу Львова. Всі вони зараз під захистом правоохоронців і проходять як свідки", - додав міський голова і запевнив, що львівська влада на кілька днів надасть притулок постраждалим.

Як повідомлялося, у ніч проти неділі група людей у масках напала на табір ромів під Львовом.

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що під час нападу від ножових поранень загинув 24-річний юнак, а 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка дістали тілесні ушкодження.

Читайте також: Напад на табір ромів під Львовом: поліція розповіла подробиці

Поліція затримала сімох підозрюваних у причетності до нападу молодиків віком 16-17 років, усі - жителі Львова, а також 20-річного організатора нападу. На місці правоохоронці вилучили речові докази, зокрема знаряддя злочину - ніж, яким був убитий чоловік.

Крім того, поліцейські встановлюють і доправляють до відділень поліції інших осіб, які можуть бути причетними до цього нападу.

Відкрито кримінальне провадження. Вирішується питання про затримання учасників нападу. Їхні дії кваліфіковано слідчими за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-