У Миколаєві з липня теж подорожчає проїзд у маршрутках

У Миколаєві з липня теж подорожчає проїзд у маршрутках

Укрінформ
У Миколаєві з 1 липня підвищується вартість проїзду в маршрутках у середньому на 1 гривню.

Таке рішення прийнято 22 червня під час засідання виконкому міської ради, повідомляє прес-служба міської ради.

«У Миколаєві з 1 липня вартість проїзду в пасажирських автобусах складе: на маршрутах до 10 км - не більше 4 грн, понад 10 км - не більше 5 грн. А для маршрутів, що ведуть в Матвіївку і Велику Корениха - не вище 6 грн, для маршрутів, що ведуть у Малу Корениху - не більше 7 грн», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, вартість проїзду зросте у середньому на 1 гривню. Переважна більшість маршруток має протяжність понад 10 км.

Читайте також: У Вінниці подорожчає проїзд у маршрутках

При цьому зазначається, що це станеться за умови, якщо в автобусах до того часу працюватимуть GPS-трекери, що дасть змогу більш якісно контролювати роботу маршруток. Наразі вони відключені через відсутність у перевізників коштів на їх обслуговування.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, для Миколаєва розробляється транспортна модель, яка дасть змогу оптимізувати процеси у сфері пасажирських перевезень. "Миколаїв є першим в Україні містом, яке за бюджетні кошти замовило розробку транспортної моделі - план стійкої міської мобільності. Результати будуть у вересні-жовтні", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, з 11 червня 2018 року у Миколаєві зріс тариф на проїзд у трамваях і тролейбусах і становить 3 грн замість 2 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-