Виші Донецької та Луганської областей отримають фіксоване держзамовлення

Виші Донецької та Луганської областей отримають фіксоване держзамовлення

Укрінформ
Заклади вищої освіти Донецької та Луганської областей отримають фіксований обсяг держзамовлення, а переможцям спортивних змагань додадуть бали у разі вступу на спортивні спеціальності.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства освіти та науки.

"Зміна до Закону «Про вищу освіту» була ухвалена ВР наприкінці минулого року одночасно з ухваленням бюджету. Нею передбачено, що фіксовані обсяги держзамовлення встановлюються для усіх державних вишів Луганської та Донецької областей – незалежно від сфери їх управління. Раніше ж такі обсяги встановлювалися тільки для тих закладів вищої освіти, що перебувають в управлінні МОН", - зазначили в міністерстві.

Серед інших новацій вступної кампанії 2018 року в МОН назвали також можливість вишам не встановлювати творчий залік, який  запроваджено  цього року для низки спеціальностей замість творчого конкурсу. Відтепер творчий залік – це можливість, а не обов’язок закладу вищої освіти.

Ще одна новація – зарахування вступникам на магістратуру результатів Єдиного вступного іспиту з іноземної мови, що проводиться за технологією ЗНО для вступу на правничі та низку гуманітарних спеціальностей, на будь-яку іншу спеціальність. Рішення про таке зарахування ухвалюватиме приймальна комісія.

Читайте також: Абітурієнтам з окупованих територій дадуть безкоштовні гуртожитки на час вступу

Суттєвою зміною є нарахування балів за особливі успіхи призерам та переможцям чемпіонату Європи та чемпіонату Світу, переможцям чемпіонатів України з олімпійських видів спорту. «Бонус» діятиме лише в разі вступу на спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт». У цьому разі до конкурсного балу додаватимуть 10 балів. Подавати заяви таким вступникам потрібно у паперовій формі, щоб приймальні комісії могли перевірити документи, що підтверджують їхнє право на отримання додаткових балів. Якщо у приймальних комісій виникатимуть сумніви з цього приводу, то їм необхідно звертатися за підтвердженням до Мінмолодьспорту.

Детальна інформація щодо змін в Умовах прийому на 2018 рік розміщена на сайті Міністерства освіти та науки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-