Абітурієнтам з окупованих територій дадуть безкоштовні гуртожитки на час вступу

Абітурієнтам з окупованих територій дадуть безкоштовні гуртожитки на час вступу

Укрінформ
Абітурієнти з окупованих територій під час вступу до вишів мають можливість безоплатного проживання в гуртожитках або школах-інтернатах.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

«З метою залучення випускників з тимчасово окупованих територій до участі у вступній компанії 2018 р. МТОТ вивчає та систематизує інформацію щодо навчальних закладів освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», які можуть безоплатно розмістити абітурієнтів в гуртожитках на час вступу», - йдеться у повідомленні.

Також надається інформація про гуртожитки та школи-інтернати, місця в яких можливо використати для тимчасового безоплатного проживання абітурієнтів, які вступають до вишів через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Такі місця є у Сєверодонецьку, Старобільську, Харкові, Херсоні, Запоріжжі.

Читайте також: Дві третини минулорічних вступників з Криму навчаються на Херсонщині

У міністерстві нагадали, що з червня запрацювали освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», діяльність яких започатковано в минулому році, і через які жителі окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати до українських вищих навчальних закладів за спрощеною системою. Так, 1 червня у в Херсоні, Маріуполі та Сєверодонецьку відбувся загальнодержавний День відкритих дверей закладів вищої освіти, на базі яких створені згадані освітні центри. Захід організовано за сприяння Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Міністерства освіти і науки України та за участю керівництва цих відомств.

З переліком 70-ти ВНЗ та порядком вступу можна ознайомитися за цим посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-