Херсонська ОДА хоче нараду щодо нових правил промислового вилову риби

Херсонська ОДА хоче нараду щодо нових правил промислового вилову риби

Укрінформ
Херсонська облдержадміністрація ініціюватиме перед Державним агентством рибного господарства проведення наради на загальнодержавному рівні щодо необхідності запровадження нових правил вилову риби в Україні.

Про це заявив у вівторок на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації, де розглядалося питання "Про виконання заходів щодо боротьби з браконьєрством в області", голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би акцентувати на тому, що у нас є велика проблема з так званим промисловим виловом... Я думаю, це питання ми ще оформимо у розпорядженні (голови ОДА - ред.) і будемо ініціювати перед Держрибагентством таку нараду на загальнодержавному рівні щодо визначення нових правил рибальства в Україні, і зокрема, в Херсонській області", - сказав Гордєєв.

Читайте також: Рибагентству обіцяють "несподіваного" борця з корупцією

Як він зазначив, ситуація з промисловим виловом риби в Україні потребує врегулювання, щоб вона була зрозумілою і рибалкам-промисловикам - навіщо вони працюють, і державі - навіщо вона виділяє з бюджету мільйони гривень на зариблення водойм, і працівникам, які охороняють водні біоресурси. В Херсонській області проаналізували ефективність від промислового вилову в регіоні водних біоресурсів для державного та місцевих бюджетів.

"Як правило, всі промисловики (рибопромислові підприємства - ред.) мають у своєму штаті 1 - 2 працівники. З точки зору податкового навантаження на цей вид так званого бізнесу для місцевих та державного бюджету - майже нуль", - наголосив голова ОДА.

За його словами, одна із можливих моделей виходу із такої ситуації - закріплення на акваторіях водойм на конкурсних умовах суб'єктів-промисловиків. "Із визначенням їм жорстких умов для зариблення (даних водойм - ред.), офіційного працевлаштування кадрів (які працюють у цих рибопромислових підприємствах - ред.), та податкового навантаження. А потім Рибагентство і водна поліція мають контролювати ці території - з точки зору контролю за тими, хто їх взяв у користування", - сказав Гордєєв.

Він також наголосив, що дане питання актуальне зараз не лише для Херсонщини. "Це стосується і Дніпропетровської, Черкаської, Київської та інших областей", - заявив очільник Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-