Міськрада Житомира закликає активізуватись для звільнення Сенцова

Міськрада Житомира закликає активізуватись для звільнення Сенцова

Укрінформ
Депутати Житомирської міської ради звернулися до Президента, міністра закордонних справ та народних депутатів України щодо посилення активністі на всіх рівнях, спрямованої на звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні на позачерговій сесії міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як депутати Житомирської міської ради приєднуємося до акції з вимогою звільнити Олега Сенцова #FreeSentsov та просимо вас посилити активність у всіх можливих напрямках та на всіх рівнях для звільнення Олега Сенцова та інших громадян України, засуджених в Росії за сфабрикованими кримінальними справами з порушенням усіх норм міжнародного права», - йдеться у зверненні.

Зокрема, депутати акцентують на необхідності ініціювати звернення до лідерів Великої сімки та міжнародних інституцій з проханням провести обговорення питання політв’язнів в Росії під час найближчих зустрічей за участі представників Російської Федерації.

Пропонується також розмістити на офіційних ресурсах влади, посольств та представництв України інформацію про українських політв’язнів та поширювати її на всіх зустрічах з офіційними делегаціями інших країн.

У документі зазначено також про те, аби ініціювати звернення в Міжнародний та Європейський суди з прав людини.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії, в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму.

Читайте також: Українці Австралії голодуватимуть на підтримку Сенцова

Нині в Росії й анексованому Криму утримуються 64 українських політв'язні, звільнення яких вимагає Олег Сенцов. У цьому переліку присутній також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями в "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-