Українці Австралії голодуватимуть на підтримку Сенцова

Українці Австралії голодуватимуть на підтримку Сенцова

Укрінформ
СУОА закликав українців Зеленого континенту підтримати вимоги Олега Сенцова до російської влади, долучившись до одноденного голодування 13 червня напередодні ЧC в Росії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу Союзу українських організацій Австралії (СУОА).

“Незаконне ув'язнення Сенцова є ще одним прикладом порушення прав людини, що суперечить міжнародним стандартам та принципам, проте світові уряди залишаються байдужими, натомість даючи росіянам можливість провести такий міжнародний захід, як Чемпіонат світу”, - заявив голова СУОА Стефан Романів.

За словами Романіва, австралійські українці долучаться до ініціативи УККА, що проводиться за підтримки Світового конгресу українців, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Читайте також: У США голодуватимуть один день на підтримку Сенцова

“Щоб посилити та розповсюдити повідомлення Сенцова за межами тюремної камери, 13 червня, напередодні Чемпіонату світу з футболу - другої за величиною спортивної події у світі, що проводиться цього року в Росії, буде проведено голодування солідарності”, - йдеться у заяві СУОА.

Окрім голодування, СУОА закликав австралійських українців звернутися з листами до місцевих та федеральних членів парламенту, а також міжнародних організацій з метою посилення тиску на російську владу у справі визволення українських політичних в’язнів.

В Австралії акції на підтримку Олега Сенцова та його вимог розпочалися у травні цього року із показу фільму “Кіборги” у Канберрі і завершаться у рамках Фестивалю українського кiно, що на День конституції України пройде у Джилонгу (штат Вікторія).

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-