У США голодуватимуть один день на підтримку Сенцова

У США голодуватимуть один день на підтримку Сенцова

Документ
Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) ініціював проведення масштабної акції на підтримку вимог Олега Сенцова звільнити політичних бранців Кремля, під час якої люди голодуватимуть впродовж одного дня.

Про це йдеться в офіційному листі-зверненні УККА, яке Укрінформ отримав у своє розпорядження.

"Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), найбільший представницький орган для 1,5 млн американців українського походження, закликає українсько-американську спільноту та наших друзів по всьому світу висловити свою солідарність з Олегом Сенцовим, взявши участь у одноденному голодуванні в середу, 13 червня, напередодні Кубку світу ФІФА в Росії", - наголошується у зверненні. 

Організовуючи день голодування 13 червня, українська громада має намір "поширити меседж" Олега Сенцова, який вимагає звільнення всіх українців, ув'язнених в Росії за політичною мотивацією. У цьому зв'язку в УККА зауважили, що українські громади в Канаді й Австралії також підтримали цю акцію публічними заявами.

Як підкреслили в Організації, це не перший захід, який привертає увагу американської спільноти та державного керівництва до ув'язнення в Росії Олега Сенцова та понад 60-ти інших бранців Кремля. Зокрема, 1 червня УККА адресував листа про це президентові США Дональду Трампу та лідерам американського Конгресу.

Читайте також: Порошенко залучає Червоний Хрест до захисту прав політв'язнів Кремля

Нагадаємо, нині в Росії й анексованому Криму утримуються 64 українських політв'язні, звільнення яких вимагає Олег Сенцов. У цьому переліку присутній також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями в "шпигунстві".

Українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії, в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-