У Чернігові проходить спільний із Білоруссю Міжнародний музейний форум

У Чернігові проходить спільний із Білоруссю Міжнародний музейний форум

Укрінформ
У Чернігові проходить Міжнародний музейний форум "Місцеві музеї: нові форми та інновації" за участю представників понад 20 установ з Чернігівщини та Гомельської області (Білорусь).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На форумі ми ділимося думками щодо стану музейної справи в Білорусі та Україні і нашими напрацюваннями, говоримо про нові форми музейної роботи і своє ставлення до них", - розповіла керівник проекту "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва", в межах якого проходить захід, Анна Вигонна.

За її словами, завдання форуму - сприяти розвитку місцевих музеїв, налагодженню співробітництва та обміну досвідом між ними. А головне - створити транскордонний кластер і розробити транскордонний музейний маршрут.

"Весь наш проект націлений на створення цього маршрут. На ньому ми хочемо показати природну єдність і культурне різноманіття середнього Подніпров’я", - зазначила Вигонна.

Музейний маршрут розроблятиметься трьома білорусько-українськими командами на 3-й і 4-й день форуму. Керівник проекту вважає, що це допоможе музейникам Чернігівщини і Гомельщини зблизитися, поновити втрачені зв’язки, ознайомитися з колекціями музеїв по різні боки Дніпра, сприяти розвитку туризму.

Читайте також: За підтримки ЄС у Києві вдруге пройде Форум малого та середнього бізнесу

Проект "Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва" неформально називають "Дніпровський пором". Він реалізується Гомельською філією громадської організації "Білоруський зелений хрест" у співпраці з Національним університетом "Чернігівський колегіум" ім.Т.Г.Шевченка та історико-археологічним музейним комплексом "Древній Любеч". Фінансується проект спільно з Європейським Союзом за Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕаPTC Білорусь - Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-