Поетичний рекорд: на Рівненщині розпочався марафон з читання поезії

Поетичний рекорд: на Рівненщині розпочався марафон з читання поезії

Укрінформ
Сім діб поспіль триватиме Всеукраїнський поетичний марафон з читання поезії українською мовою, який розпочали студенти Національного університету «Острозька академія».

Про це університет повідомляє у YouTube.

«Студентська рада, яка діє при Міністерстві інформаційної політики України, разом з українськими ВНЗ презентує нову ініціативу - встановлення рекорду з безперервного читання української поезії у формі Всеукраїнського марафону серед університетів. Розпочне марафон Національний університет «Острозька академія», далі естафета по черзі переходитиме до Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка, Полтавського національного технічного університету, Донецького державного університету управління, Львівського національного аграрного університету та Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету», - йдеться у повідомленні.

Ідея проведення такого поетичного марафону виникла після того, як 27 квітня 2017 року Європарламент прийняв рішення відзначити 2018 рік як Рік культурної спадщини в Європі.

Ініціатива спрямована на популяризацію української мовно-поетичної спадщини як повноцінної частини європейської культурної спадщини, а відтак, формування в молоді поваги до української мови.

Читайте також: Поетичний рекорд: студрада при МІП читатиме вірші кілька днів безперервно

Передбачається, що студенти будуть безперервно упродовж доби 7 днів поспіль в режимі он-лайн читати поезію як українських авторів, так і твори світових класиків, перекладені українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-