Поетичний рекорд: студрада при МІП читатиме вірші кілька днів безперервно

Поетичний рекорд: студрада при МІП читатиме вірші кілька днів безперервно

Укрінформ
Студентська рада, яка діє при МІП, разом з українськими вишами презентує нову ініціативу - встановлення рекорду з безперервного читання української поезії у формі Всеукраїнського марафону серед університетів.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

“Будемо безперервно упродовж доби кілька днів поспіль в режимі онлайн читати поезію як українських авторів, так і твори світових класиків, перекладені українською мовою. За встановленням рекорду можна буде спостерігати на сторінці Міністерства інформаційної політики України в YouTube”, - йдеться у повідомлення.

Розпочне марафон 7 червня Національний університет «Острозька академія», далі естафета по черзі переходитиме до Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка, Полтавського національного технічного університету, Донецького державного університету управління, Львівського національного аграрного університету, комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» та Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди.

Читайте також: Журналістка Укрінформу презентувала поетичну збірку на Книжковому арсеналі

Ініціатива спрямована на популяризацію української мовно-поетичної спадщини як повноцінної частини європейської культурної спадщини, а відтак, формування в молоді поваги до української мови, відзначили в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-