Журналістка Укрінформу презентувала поетичну збірку на Книжковому арсеналі

Журналістка Укрінформу презентувала поетичну збірку на Книжковому арсеналі

Фото
Укрінформ
Журналістка Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Любов Базів презентувала на Книжковому арсеналі свою першу поетичну збірку «Намисто з нічних думок». 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Поетична збірка складається з двох ліричних розділів («Перед світанком тануть ліхтарі» і «Крылья ночи окна занавесили») та розділу патріотичної лірики «Калини присмак», до якого увійшли вірші, написані під час анексії Криму, де тоді проживала авторка, і звідки виїхала до Києва у 2014 році.    

Любов Базів презентувала книгу на Книжковому арсеналі

«У поезії Любові Базів все щиро і по-жіночному ніжно: любов до чоловіка і до батьківщини, розлука з коханим і з рідною землею, біль і щастя. Мелодійність віршів Любові Базів не змінюється від того, російською чи українською мовою лягли на папір рядки», - розповіла Укрінформу представник видавництва «Зелений пес» Юлія Фомічова. 

Авторка розповіла, що до збірки увійшли вірші, які були написані за час «кримського періоду» та після того, як їй з родиною довелося залишити Севастополь у березні 2014 року після незаконної анексії півострова Росією.    

«Здебільшого моя творчість - це інтимна лірика, адже світом рухає любов. Але події, що розгорнулися в Криму, де народилися мої діти, і з яким я, здавалося б, вже назавжди пов'язала своє життя, не могли не відбитися у моїх поезіях. Тому, крім, власне кохання,  там багато особистих переживань, які збурювали мене від перших страшних подій на Майдані, розуміння невідворотності війни, страху перед невідомим майбутнім країни. Потім було термінове рішення виїжджати до Києва, і починати життя з чистого аркуша. Мені хочеться вірити, що Крим повернеться до нас, російська агресія буде зупинена, і країна знову житиме спокійним життям, не здригаючись по ночах», - розповіла Базів.    

Вона повідомила, що вже готує до друку свою наступну збірку, а також збирається записати аудіодиск.

Одна з гостей автограф-сесії, кандидат філологічних наук Людмила Михида додала, що вперше почула про юну поетесу Любу Кучеряву ще у далекому 1994 року, коли та, ще школяркою дебютувала у збірці молодих поетів «Написане не зникає».

Читайте також: Книжковий Арсенал-2018: що розповіли Жадан, Кідрук і Андрухович

«Про Любу можна сказати, що вона талановита у всьому: поет, журналіст, науковець. Її наполеглива робота на науковій ниві дала досить позитивні результати - написана і успішно захищена дисертація на тему «Архетип матері в українській модерній літературі». У її науковому доробку понад десять наукових статей як у вітчизняних так і закордонних фахових виданнях. На завершальному етапі робота над монографією. Є надія, що вона її таки допише і ми матимемо нагоду зібратися на ще одній презентації», - сказала Михида.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-