На Херсонщині загорілось пшеничне поле площею 100 гектарів

На Херсонщині загорілось пшеничне поле площею 100 гектарів

Укрінформ
На Херсонщині у Новотроїцькому районі Херсонщини загорілось пшеничне поле площею 100 гектарів, вогнем знищено врожай майже на 5 гектарах.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у середу провідний фахівець прес-служби Головного управління ДСНС України у Херсонській області Оксана Федоренко.

"Вчора о 19.54 до пожежно-рятувальної служби Новотроїцького району надійшло телефонне повідомлення про загорання пшеничного поля біля села Громівка. На місце події було направлено чергове відділення на пожежній машині. По прибуттю рятувальники встановили, що загорілось пшеничне поле фермерського господарства "Русь-Агро" загальною площею 100 гектарів. О 20.25 пожежа була локалізована, а о 21.15 - ліквідована. В результаті займання згорів врожай озимої пшениці на площі 4,8 гектара", - розповіла Федоренко.

Читайте також: Пожежа у Чорнобильській зоні: ДСНС стверджує, що радіаційний фон в нормі

За її словами, на ліквідації цієї пожежі були задіяні також робітники і трактори фермерського господарства, які постійно підвозили у цистернах воду для пожежної машини.

Як повідомила Федоренко, в результаті займання вогнем знищено, крім пшениці, ще й 400 тюків сіна, які знаходились поряд з пшеничним полем, та пошкоджено два тракторні причіпи.

Це перше на Херсонщині у 2018 році займання зернових культур на полі. Причина пожежі наразі з'ясовується, заявила Федоренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-