Під Львівською облрадою зібралися одразу три пікети

Під Львівською облрадою зібралися одразу три пікети

Фото
Укрінформ
Львівську обласну раду, де 5 червня проходить сесія, пікетують одразу із трьох сторін.

Протестують жителі прилеглих до шахтарського Червонограда сіл, які не хочуть об'єднуватись у громаду з центром у цьому місті, а також мешканці Винник та медики психоневрологічного диспансеру, які проти реорганізації навчального та медичного закладів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моя дитина навчається у Винниківській санаторній школі-інтернаті, оскільки хворіє легкою формою туберкульозу. Прекрасне харчування, комплекс процедур, якими доповнюють навчальний процес, дає помітні результати.  До одужання завдяки цим факторам йдуть і інші дітки, а тепер цей заклад хочуть реорганізувати у науковий ліцей»,- розповіла одна із матерів-пікетувальниць.

Читайте також: Мер Дрогобича вдарив активіста під час зустрічі з громадою

Проти реорганізації обласного психоневрологічного диспансеру виступають його працівники. Вони впевнені, що приєднання закладу до обласної психіатричної лікарні не на часі і суперечить прийнятій урядом концепції розвитку психіатричної медицини, яка декларує децентралізацію. Крім того, рішення хочуть прийняти одноосібно, без громадських обговорень.

А ось жителі міста Соснівка, сіл Сілець, Межиріччя і Волсвин, вимагають не допустити їхнього об’єднання в Червоноградську ОТГ. Дорікаючи можновладцям, вони зазначають, що хочуть створити громаду із центром у Сільці. При цьому соснівчани зазначають, що протягом десятиріч були містом-супутником Червонограда і отримували на розвиток свого міста мізерні кошти. Тепер вони хочуть власноруч  розпоряджатись бюджетом, який забезпечить їм приналежність до промзони – наявність високовольтних  потужних підстанцій, які утримували шахти, водопостачання тощо.

Фото: Львівський портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-