Посол Латвії обговорив на Донеччині питання співпраці з регіоном

Посол Латвії обговорив на Донеччині питання співпраці з регіоном

Фото
Укрінформ
Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс під час робочої робочої поїздки обговорив з головою Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павлом Жебрівським питання співпраці з регіоном.

Про це очільник області написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ситуація поліпшується, рани загоюються та війна відступає - такі висновки зробив Юріс Пойканс, Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні, який у складі латвійської делегації перебуває з робочим візитом на Донеччині. Вчора представники Латвії відвідали Бахмут та Бахмутський район, сьогодні - Слов’янськ та Краматорськ», - повідомив Жебрівський.

Посол Латвії обговорив на Донеччині питання співпраці з регіоном. Фото: Фейсбук Павла Жебрівського

Він подякував представникам Латвії за те, що вони приймають у себе підприємців із Донеччини, проводять навчальні тренінги, показують, як розвивається бізнес у Європі, зав’язують ділові контакти.

Пойканс запевнив, що співпраця у цьому напрямку продовжиться. Крім того, висловив готовність співпрацювати з місцевими громадами, зокрема, взяти шефство над однією з ОТГ, створеною на Донеччині.

Читайте також: Жебрівський просить допомоги ОБСЄ у розведенні сил біля Донецької фільтрувальної

Жебрівський обговорив з послом і можливість поїздок директорів опорних шкіл до Латвії. Поки що така співпраця добре налагоджена лише з Чехією. Пойканс запевнив, що практика таких стажувань буде впроваджена, досвід реформування освіти Латвії буде корисним педагогам з України.

«Цікавить наших латвійських колег досвід українських правоохоронців та медиків, які працюють в умовах війни. Запевнив, що із задоволенням приймемо у себе спеціалістів з Латвії і поділимося з ними нашими напрацюваннями», - зазначив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-