Вибори на Одещині: поліція звітує, що порушень не допущено

Вибори на Одещині: поліція звітує, що порушень не допущено

Укрінформ
В Одеській області завершилися місцеві вибори у Ширяївському та Великомихайлівському районах. Триває підрахунок голосів.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області, поліція забезпечила публічний порядок та безпеку громадян. Порушень не допущено.

Публічний порядок та безпеку учасників процесу забезпечували 150 правоохоронців, з яких 100 працівників поліції та 50 –  нацгвардійців, сказано в інформації.

У поліції нагадали, що день голосування, 3 червня, розпочався з перевірки анонімного повідомлення про замінування усіх дільниць. "Ретельно обстеживши об’єкти, вибухотехніки та кінологи ніяких небезпечних предметів не виявили", - зазначають у прес-службі.

За підсумками дня одного громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 174 КУпАП. Інших порушень публічного порядку або таких, що пов’язані з виборчим процесом, не зафіксовано, сказано в повідомленні.

Читайте також: На Одещині біля виборчої дільниці сталася стрілянина

Нині триває підрахунок голосів. Поліцейські продовжують охороняти правопорядок на дільницях.

Як повідомлялося, в неділю, 3 червня, місцеві вибори відбулися у двох районах Одеської області - Ширяївському та Великомихайлівському. На їх території працювали 4 виборчих дільниці.

Близько 8.00 ранку надійшли анонімні повідомлення про замінування усіх чотирьох виборчих дільниць, які не підтвердились.

Аналогічні повідомлення надходили і в суботу. У селі Цебрикове навіть сталася сутичка між громадянами і правоохоронцями, які приїхали на виклик та намагалися евакуювати людей. Присутні почали чинити опір та розпилили у бік працівників поліції газ. За попередніми даними, внаслідок фізичного протистояння постраждало 13 правоохоронців. Розпочато кримінальне провадження за ст.345 Кримінального кодексу України.

У Цебриківській ОТГ проходили повторні вибори, оскільки суд визнав недійсними вибори в цій громаді, які пройшли у жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-