У Полтаві відбувся бізнес-орієнтований інноваційний форум

У Полтаві відбувся бізнес-орієнтований інноваційний форум

Децентралізація
Укрінформ
У Полтаві відбувся міжрегіональний бізнес-орієнтований інноваційний форум "Відкрий Полтавщину".

Представники територіальних громад Полтавщини мали змогу налагодити зв’язки з зацікавленими інвесторами на Міжрегіональному бізнес-орієнтованому інноваційному форумі "Відкрий Полтавщину". 

Захід відбувся на базі Полтавського університету економіки і торгівлі за участю представників органів державної та місцевої влади, бізнес-компаній, комунальних підприємств, донорських організацій, торгово-промислових палат, аташе посольств іноземних держав тощо, серед партнерів  заходу - Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Ідея нашого форуму достатньо проста: ті, хто кращі в своєму напрямку, повинні запропонувати свої послуги тим, хто цього потребує. Органи місцевого самоврядування зараз потребують допомоги інвесторів. Впевнений, спільними зусиллями можна буде створити та реалізувати будь-який інноваційний продукт. Така співпраця стане корисною та результативною, зміцнить партнерські відносини між громадами та бізнесом", – сказав на відкритті форуму голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. 

У рамках панельних дискусій учасників форуму з'ясувалося, що сьогодні для створення на Полтавщині одного умовного робочого місця необхідно залучити близько 200 тисяч гривень, що є привабливим ціновим порогом для інвесторів. Ймовірно, стимулюватиме їх також представлений на форумі інвестиційний потенціал практично всіх суб'єктів Полтави та Полтавської області в цілому.

Організаторами форуму виступили Агенція регіонального розвитку Полтавської області та Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування. 

Це перший масовий захід, організований Агенцією регіонального розвитку, адже сама структура створена близько півроку назад. За словами голови Полтавської облради Біленького, такий форум може стати щорічним.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Фото: Сергій Пустовіт / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-