У Франківську вшанували пам'ять правоохоронців, які загинули у збитому бойовиками Мі-8

У Франківську вшанували пам'ять правоохоронців, які загинули у збитому бойовиками Мі-8

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську вшанували пам'ять прикарпатських правоохоронців, які загинули на території Донеччини чотири роки тому.

Шестеро з них полягли у гелікоптері «Мі-8», який терористи збили біля гори Карачун, ще одного убили на блокпосту біля Слов’янська.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

«У Меморіальному сквері в м. Івано-Франківськ, де поховані семеро загиблих у зоні АТО правоохоронців, відбулися поминальні заходи за участю родин загиблих, представників влади, керівництва та особового складу прикарпатської поліції, громадських організацій та жителів краю. Четверта річниця минає, як шестеро бійців спеціальної роти прикарпатської міліції загинули у збитому терористами гелікоптері МІ-8 Національної Гвардії України, поблизу гори Карачун, на Донеччині», - написав Шкутов.

В Івано-Франківську вшанували пам'ять правоохоронців, які загинули у 2014 році у збитому бойовиками Мі-8 / Фото: Національна поліція України

Він додав, що трагедія сталася після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на п'ятому блокпосту. Тоді загинули шестеро військовослужбовців та стільки ж  працівників спеціальної роти прикарпатської міліції: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як.

«Вже за кілька днів, 6 червня, надійшла ще одна трагічна звістка про те, що на блокпосту під Слов’янськом загинув ще один правоохоронець з Прикарпаття - Михайло Шемегінський», - зазначив Шкутов.

Сьогодні на могилах бійців люди запалили свічки та поклали квіти.

Читайте також: У пам'ять про загиблих бійців відкрили храм у Волновасі

Як повідомлялося, 29 травня 2014 року бойовики з ПЗРК збили український гелікоптер Мі-8, який належав Національній гвардії України. Він впав над Слов’янськом. Вертоліт мав доставити на гору Карачун продукти, воду, бронежилети українським військовим Тоді загинули 12 правоохоронців, в тому числі генерал Сергій Кульчицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-