У Покровську День Європи відзначили ходою

У Покровську День Європи відзначили ходою

Фото
Укрінформ
У місті Покровськ Донецької області День Європи відзначили ходою «Фестиваль країн Євросоюзу», яка завершилась на центральній площі міста.

Про це повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні у Покровську - святкування Дня Європи. У заході взяли участь усі міста, райони та об’єднані територіальні громади Донеччини, які представляють культуру та традиції країн Європи. Цього року гостями свята стали голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, Почесний консул Республіки Болгарія в Україні Сергій Желєв та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану, а також командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв», - йдеться у повідомленні.

Урочистості розпочались святковою ходою вулицями міста.

«Сьогодні Україна та Донеччина стоїть на захисті людських, європейських цінностей. І, безумовно, тільки європейський шлях потрібен Донеччині та всім нам», – підкреслив у виступі очільник області Павло Жебрівський.

Він також заявив, що навіть після повернення Донецька під контроль української влади обласне свято до Дня Європи все одно відзначатимуть у Покровську.

Також привітав присутніх командувач Об’єднаних сил, він зазначив, що такі заходи для Донеччини та всієї України є дуже важливими. «В 2014 році ми обрали свій шлях і невпинно рухаємось до мети – стати повноцінним членом європейської спільноти», – підкреслив Наєв.

«Мені надзвичайно приємно відзначати День Європи саме тут, на українській Донеччині. Румунія підтримувала і буде підтримувати вибір України, і я твердо впевнений, що це принесе Україні процвітання, а її народу – добробут», – звернувся до присутніх посол Румунії Цуркан.

Читайте також: Одесити відзначили День Європи морською регатою та авіашоу

Також привітав присутніх Почесний консул Болгарії Желєв, який зазначив, що не має більш правильного шляху для України ніж європейський. «Україна є важливим політичним і економічним партнером Болгарії. Така політика є результатом дружніх відносин, історичної культури та мови, та релігійної близькості між нашими народами», – підкреслив він.

Після вітальних виступів пролунав Гімн Євросоюзу, під час якого волонтери розгорнули великий прапор Євросоюзу.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-