Одесити відзначили День Європи морською регатою та авіашоу

Одесити відзначили День Європи морською регатою та авіашоу

Фото
Укрінформ
З нагоди Всесвітнього дня вишиванки понад півтисячі одеситів пройшли у суботу «Мегамаршем у вишиванках» по центральних вулицях міста. Цьогорічний захід був присвячений також Дню Європи і Всеукраїнському дню вуличної музики.

Урочисту ходу одеситів від Дерибасівської до пам'ятника Тарасу Шевченку та Пушкінській у національному одязі очолили голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов і заступник голови облради Юрій Дімчогло, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Одесі до Дня Європи підняли прапор ЄС / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Учасники акції, що йшли під державними прапорами, скандували «Вишиванку надягаю - дуже стильно виглядаю» і «Ах, Одеса, рідний край, українців об'єднай!».

На Пушкінській вулиці учасники маршу зупинились, щоб висловити солідарність з незаконно ув'язненим українським режисером Олегом Сенцовим, який 14 травня оголосив безстрокове голодування в російській колонії.

Наприкінці заходу учасники маршу виконали у супроводі оркестру ВМС України патріотичну пісню «Зродились ми Великої години».

Одесити відзначили День Європи морською регатою та авіашоу / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Видовищний захід відбувся також на морвокзалі - від причалу стартувала регата «Хвилі Європи», яку супроводжувало авіашоу у виконанні льотчиків і парашутистів аероклубу. Четверо професійних парашутистів розгорнули над морвокзалом прапори ЄС, України та Одеси - спортсмени успішно приземлилися біля морвокзалу.

Читайте також: У Дніпрі створили рекордний банер-рушник

На вулицях міста проходили концерти, літературні та художні виставки, що демонструють культурне різноманіття Європи. Зокрема, на імпровізованій сцені біля Одеського академічного театру опери та балету виступив оркестр обласної філармонії під керівництвом Хобарта Ерла. У ротонді Міського саду виступили румунські творчі колективи, на Грецькій площі пройшли заходи присвячені Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-