Фестиваль «Квітка Присамар’я» відбувся на Дніпропетровщині

Фестиваль «Квітка Присамар’я» відбувся на Дніпропетровщині

Децентралізація
Укрінформ
Мистецький фестиваль «Квітка Присамар’я» зібрав у Будинку культури Миколаївської об’єднаної територіальної громади Петропавлівського району понад 450 учасників з Дніпропетровської та Донецької областей.

Захід відбувся в межах річної програми децентралізаційних фестивалів, ініційованих Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На початку року такі децентралізаційні фестивалі стартували в громадах нашої області. Першою була Софіївська громада, яка зібрала у себе 38 колективів. «Квітка Присамар’я» може стати лідером – сьогодні колективів зібралося більше. Крім того, цей фестиваль вже є міжрегіональним і це дозволяє нам говорити про те, що Миколаївська громада, якій лише чотири місяці з часу створення, стає впевненим лідером об’єднаних територіальних громад області», - зазначила директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

За словами голови Миколаївської об’єднаної територіальної громади Віктора Одоєвцева, такого рівня фестиваль у селі, та й районі, проводиться вперше. Конкурсна програма складалася з двох частин - вокальної та танцювальної. Після виступів дітей та підбиття підсумків переможця нагородили кубком. Але  найголовніше те, що учасники спілкувалися, завели нові знайомства, що переростуть у дружбу не лише між школами, а й між ОТГ.

«У майбутньому плануємо розширити межі фестивалю. Ми маємо мальовничі пейзажі, річка Самара та ландшафт регіону дозволяють розвивати зелений туризм. Торік проекспериментували, а цього вже створюємо літні патріотичні табори та плануємо провести велопробіг для дітей», - сказав голова ОТГ.

Читайте також: У Лиманській громаді ділилися досвідом роботи Центру адмінпослуг

Як повідомляв Укрінформ, Дніпропетровщина першою провела відкритий фестиваль-конкурс «Різдвяна коляда» серед ОТГ області, домовившись проводити мистецькі фестивалі щомісяця.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото Микола М’якшиков / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-