Зразкове сміттєзвалище на Львівщині: кут 18°, плівка та газовідведення

Зразкове сміттєзвалище на Львівщині: кут 18°, плівка та газовідведення

Фото
Укрінформ
У райцентрі Миколаїв на Львівщині в межах обласної Стратегії поводження з твердими побутовими відходами впорядкували місцевий полігон ТПВ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

На полігоні згорнули відходи, виставили їх під кутом 18 градусів, перешарували суглинками та пересипали. Цей перший етап впорядкування триває і досі. На другому етапі буде збудовано нові карти, які будуть захищені плівкою, з відведенням інфільтратів та газовідведенням.

У Миколаєві впорядкували полігон твердих побутових відходів / Фото: loda.gov.ua

Окрім того, на звалищі влаштували спеціальні колодязі для періодичного отримання з них зразків води для аналізу вмісту у підземних водах шкідливих речовин.

Читайте також: У Херсоні самовільно підняли тариф на звалищі у 3,3 раза - депутат

«На сьогодні це є один з найкращих полігонів у Львівській області. І це є свідченням того, що обласна влада спільно з місцевим самоврядуванням та інвесторами працює над вирішенням проблеми вивезення відходів зі Львова, що ми не залишаємо людей наодинці з їхніми проблемами», - повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук.

Він додав, що цього року в межах Стратегії поводження з твердими побутовими відходами, що затвердили у Львівській області, планується рекультивувати 3 полігони.

Як зазначив Романчук, вдалося досягти суттєвої економії коштів за вивезення твердих побутових відходів з обласного центру. Це стало можливим завдяки запровадженню жорсткого контролю за перевізниками. Усі вантажівки обладнані GPS-трекерами, відповідно в онлайн-режимі можна відслідкувати тоннаж автомобіля, місце його зважування, час виїзду та доставки.

48 мільйонів зекономлених гривень скерували на соціально-економічний розвиток територій. У 2018-му очікувана економія становитиме 52 млн гривень, їх дадуть містам, які приймають ТПВ зі Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-