У Херсоні самовільно підняли тариф на звалищі у 3,3 раза - депутат

У Херсоні самовільно підняли тариф на звалищі у 3,3 раза - депутат

Укрінформ
У Херсоні без відповідного рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), самовільно підняли тариф на захоронення твердих побутових відходів на міському звалищі у 3,3 раза.

Про це поінформував у п'ятницю у виступі на сесії Херсонської міської ради депутат міськради, голова депутатської тимчасової контрольної комісії з питань вивчення  діяльності ТОВ "ТД  ІТАКА" щодо захоронення відходів на території міського звалища В'ячеслав Яременко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є факти, які необхідно донести до депутатського корпусу. Не зважаючи на те, що НКРЕКП не затвердила тарифи на захоронення (у Херсоні - ред.) твердих побутових відходів, рахунки, які отримують підприємства, що вивозять на полігон ці відходи, збільшились у сумі своїй у 3,3 раза. Прошу звернути увагу: тарифи на захоронення необгрунтовано, у порушення чинного законодавства, без узгодження і затвердження НКРЕКП, яка є державним регулятором, збільшились у 3,3 рази", - розповів Яременко.

Він також зазначив, що у рахунках, які отримують підприємства за вивіз відходів на міське сміттєзвалище, наразі вказується, що на херсонський полігон надходять сортовані тверді побутові відходи. Але це, за його словами, не відповідає дійсності. "Із 1 січня 2018 року вступила у дію нова редакція закону про відходи, який говорить про те, що на полігон не можуть надходити невідсортовані тверді побутові відходи. На даний момент ми порушуємо діючі закони", - заявив Яременко.

Читайте також: У Херсоні п'ять багатоповерхівок лишилось без теплопостачання

Наявний у Херсоні полігон твердих побутових відходів практично вже вичерпав встановлений для нього термін експлуатації та обсяги накопичення відходів і підлягав закриттю ще у 2007 році. Однак його експлуатацію продовжили, з огляду на відсутність у міста нового сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-