На Сумщині поліція вилучила партію зброї в учасника АТО

На Сумщині поліція вилучила партію зброї в учасника АТО

Укрінформ
На Сумщині поліцейські вилучили дві тротилові шашки, три ручні димові гранати та близько сотні набоїв у колишнього учасника АТО.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

“До оперативних співробітників Липоводолинського відділення поліції надійшла інформація від жителів одного з населених пунктів району, що 40-річний місцевий житель може тримати в себе вдома нелегальну зброю. У різних господарських будівлях цього домогосподарства поліцейські виявили та вилучили різноманітне сучасне озброєння, на яке власник помешкання не мав жодних дозвільних документів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські вилучили у чоловіка три корпуси до гранат наступального та оборонного типу, дві тротилові шашки, три ручні димові гранати, 40 капсулів детонаторів та близько сотні набоїв до автоматичної зброї.

Як пояснив сам чоловік, він кілька років тому проходив службу в зоні АТО і під час демобілізації прихопив всі ці боєприпаси із собою, а вдома забув про них і згадав про цю зброю лише тоді, коли до нього з обшуком прийшли правоохоронці.

Читайте також: На Херсонщині трактор “викосив” вісім артснарядів

Наразі все вилучене, у рамках відкритого кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, направлене на експертне дослідження. Тривають першочергові слідчі дії. 

У разі підтвердження експертами, що ці боєприпаси є бойовими, чоловіку загрожуватиме кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-