Громада на Одещині півроку живе без голови та депутатів - КВУ

Громада на Одещині півроку живе без голови та депутатів - КВУ

Укрінформ
Таїровська об'єднана територіальна громада Овідіопольского району Одещини вже півроку живе без голови та депутатів.

Про це повідомив Комітет виборців України на сторінці у Facebook.

“Попри те, що скандально відомі вибори у Таїровській ОТГ Овідіопольского району Одещини відбулися ще 24 грудня 2017 року, у громади досі немає голови та депутатів”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначає КВУ, 16 квітня 2018 року Таїровська селищна територіальна виборча комісія (ТВК) визначила лідера виборчих перегонів самовисуванця Тимура Хасаєва таким, що “відмовився від посади селищного голови”.

Таке рішення члени ТВК аргументували тим, що Тимур Хасаєв, на їх погляд, порушив двадцятиденний термін, який дається переможцю для того, щоб той припинив всі види діяльності, несумісні з його виборною посадою.

“Таким чином, ТВК вже втретє відмовилася реєструвати його селищним головою та проігнорувала постанову Центральної виборчої комісії, яка не згодна з позицією ТВК та прямо зобов'язала зареєструвати Тимура Хасаєва селищним головою”, - зауважили у Комітеті виборців України.

Читайте також: Більшість заяв “радикала” Мосійчука не відповідають дійсності — КВУ

Також, попри те, що ТВК зареєструвала більше половини депутатів від складу ради та вже двічі призначала першу сесію, засідання Таїровської селищної ради досі не відбулося через брак кворуму. ТВК звернулася з позовом до суду на 8 депутатів, які ігнорують першу сесію.

Як повідомили в комітеті, у згаданій ОТГ існує також низка проблем у бюджетному процесі.

“У зв'язку з нeвизначeною ситуацією щодо прийняття бюджету об'єднаної громади (він не був прийнятий через неможливість скликати сесію), фінансування видатків у відповідності з режимом, визначеним Бюджетним кодексом України, здійснюється за тимчасовим розписом та за рахунок вільних залишків, що залишилися станом на початок 2018 року. Однак бюджeтування поширюється лишe на захищeні статті видатків. Зарахування доходів, визначeних для ОТГ, поки що є неможливим”, - додали у КВУ.

Фото: kievcbt.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-