Українські та польські правоохоронці блокували канал контрабанди психотропів

Українські та польські правоохоронці блокували канал контрабанди психотропів

Фото, відео
Укрінформ
Українські правоохоронці спільно з польськими колегами блокували контрабанду в Україну великих партій психотропних речовин із вмістом псевдоефедрину.

Про це повідомляє прес-центр СБУ

"Наркоділки налагодили регулярні поставки до України з Польщі прекурсорів для виготовлення психотропних речовин амфетамінового ряду. "Сировину" зловмисники продавали підпільним нарколабораторіям у різних регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Українські та польські правоохоронці блокували канал контрабанди психотропних речовин. Фото прес-служби СБУ

Як зазначається, щомісячний обсяг контрабандних поставок становив майже двісті тисяч пігулок, що еквівалентно дванадцяти кілограмам "чистого" псевдоефедрину вартістю близько 6 мільйонів гривень за цінами "чорного ринку".

За даними спецслужби, під час першого етапу операції правоохоронці затримали у пункті пропуску "Ягодин" двох наркокур’єрів. В салоні їхнього автомобіля співробітники СБУ виявили приховані під обшивкою майже 34 тисячі пігулок із забороненими до обігу речовинами.

Згодом правоохоронці затримали в одному з обласних центрів організатора та учасників наркоугруповання під час отримання чергової партії "товару" та спроб його збуту.

Під час слідчих дій, проведених на території п’яти областей, у фігурантів вилучено велику кількість "метамфетаміну", сировину та обладнання для його виготовлення, зокрема псевдоефедрин, йод кристалічний, червоний фосфор, незареєстровану вогнепальну зброю.

Читайте також: Активісти провели моніторинг незаконної торгівлі тютюном у Києві

Слідчими Управління СБУ у Рівненській області шістьом учасникам угруповання повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 305 та ст. 311 Кримінального кодексу України. Організатору суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 12 мільйонів гривень.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-