КВУ заявляє про незаконне підвезення виборців до дільниць на Харківщині та Волині

КВУ заявляє про незаконне підвезення виборців до дільниць на Харківщині та Волині

Укрінформ
Спостерігачі Комітету виборців України повідомляють про незаконне підвезення виборців до дільниць на Харківщині та Волині.

Про це КВУ повідомляє у Facebook.

"На Харківщині (Старовірівська ОТГ) та Волині (Торчинська ОТГ) зафіксовано підвезення виборців до дільниць. Так, за даними спостерігачів КВУ, на виборчій дільниці №630706 Старовірівської ОТГ мало місце підвезення місцевих жителів на автобусах до місця голосування. Охорону автобусів здійснює приватне агентство, діяльність якого пов’язують із одним з місцевих кандидатів", - йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією спостерігачів КВУ, до підвезення залучено працівників Нововодолазької РДА. Підвезення мікроавтобусом виборців від імені одного з кандидатів також зафіксовано на Волині – у селі Веселе.

Крім того, спостерігачі КВУ повідомляють про незаконну агітацію в день голосування, зокрема, на Полтавщині (Терешківська ОТГ) та Рівненщині (Шпанівська ОТГ).

"Так, у Терешківській ОТГ місцевим жителям у день голосування приходять смс-повідомлення із закликом голосувати за одного з кандидатів на посаду голови ОТГ. У Шпанівській ОТГ в приміщенні дільниці у селі Малий Олексин зафіксовано розміщення агітаційних матеріалів партії УКРОП», - йдеться у повідомленні.

Також спостерігачі КВУ повідомили, що в Пісочинській ОТГ Харківської області (ДВК №630852) комісія не допустила жодного спостерігача, кандидата, довіреної особи та журналіста на підготовче засідання.

"Після складання скарги від суб'єктів виборчого процесу, о 8.00 комісія зробила переопломбування виборчих скринь. Голосування розпочалося з запізненням", - повідомляють спостерігачі від КВУ.

Читайте також: Кандидат на посаду голови ОТГ на Рівненщині звернулася до поліції через порушення

За інформацією КВУ, із запізненням в 50 хвилин голосування було розпочато на дільниці №630843 в Циркунівській ОТГ Харківщини.

Як повідомлялося, у неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-