Кандидат на посаду голови ОТГ на Рівненщині звернулася до поліції через порушення

Кандидат на посаду голови ОТГ на Рівненщині звернулася до поліції через порушення

Укрінформ
Сільський голова села Олександрія на Рівненщині, а нині кандидат на посаду голови Олександрійської ОТГ Тетяна Михасюк звернулась у поліцію з заявою про вчинення проти неї злочину.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Мешканці сіл у Рівненському районі отримали sms-розсилку та повідомлення за допомогою соціальних мереж і додатків про те, що Тетяна Михасюк 29 квітня не братиме участі у виборчому процесі, бо її реєстрація скасована у судовому порядку. А один з кандидатів на голову ОТГ нібито намагався вплинути на членів дільничних виборчих комісій, вимагаючи від них поставити відмітку «вибув» у виборчому бюлетені - навпроти прізвища Тетяни Михасюк», - йдеться у повідомленні.

А напередодні прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода» повідомила, що представниця партії Михасюк і надалі є кандидатом на посаду голови новоствореної Олександрійської ОТГ. "Наразі ж пані Михасюк звернулася із заявою про вчинення злочину до правоохоронних органів, а на місці працює слідчо-оперативна група поліції", - зазначили в прес-службі облорганізації партії.

Читайте також: Комітет виборців зафіксував перші порушення на виборах в ОТГ

Як повідомляв Укрінформ, спостерігачі КВУ звертають увагу на колізію щодо Олександрійської ОТГ на Рівненщині: в день виборів, о 5 ранку, Житомирський апеляційний суд прийняв рішення на користь одного з кандидатів щодо його реєстрації, а за день до виборів Рівненський районний суд ухвалив рішення щодо зняття цього кандидата з виборчого процесу.

У неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

На Рівненщині вибори голів та депутатів проходять у трьох новостворених ОТГ - Олeксандрійській, Шпaнівській та Вовчанській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-