Жебрівський провів

Жебрівський провів "молитовний сніданок" із представниками різних конфесій

Фото
Укрінформ
У Донецькій області вперше відбувся "молитовний сніданок" представників різних релігійних конфесій з керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

Про це у середу повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОВЦА.

"Сьогодні у Краматорську на Донеччині відбувся "молитовний сніданок" – зустріч голови облдержадміністрації Павла Жебрівського з представниками різних конфесій, течій та організацій області, де присутні мали змогу неформально обговорити нагальні питання та плани щодо подальшої співпраці", - йдеться у повідомленні.

У заході взяли участь представники Донецької єпархії Української православної церкви Київського патріархату, Краматорського деканату Української греко-католицької церкви, Донецького деканату Римо-католицької церкви, релігійні громади Союзу Церкви Божої України, релігійні громади адвентистів Сьомого дня, мусульманські громади, які входять до Духовного управління мусульман України.

Читайте також: Єдина помісна церква в Україні аж ніяк не буде державною – Президент

На зустрічі були обговорені питання миру, необхідність пошуку  аспектів, які об’єднують, а також регулярне проведення таких зустрічей, у тому числі за різними напрямками. Наступну заплановано провести із залученням представників освітньої галузі.

Жебрівський провів "молитовний сніданок" із представниками різних конфесій

Крім того, обговорнно нагальні питання співпраці з облдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування. Представники церков розповіли про свою діяльність, плани та допомогу військовослужбовцям.

Жебрівський подякував усім, хто долучився до діалогу, та наголосив, що такі зустрічі дають змогу обговорити та вирішити багато питань.

Зустріч завершилася спільною молитвою за Україну.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-