Пільги на проїзд у транспорті Львівщини монетизують вже у червні

Пільги на проїзд у транспорті Львівщини монетизують вже у червні

Укрінформ
На Львівщині, яка виступила ініціатором монетизації пільг в Україні, переходять до конкретних виплат.

Уже з червня особи, котрі належать до пільгових категорій, будуть отримувати по 135 гривень компенсації за проїзд на громадському транспорті.

Про це сказала директор департаменту соціального захисту облдержадміністрації Наталія Кузяк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Монетизація – це надання пільг у грошовій формі. Її основна мета полягає у соціальній справедливості. Адже чимало стареньких взагалі не користуються громадським транспортом. Тому вони зможуть використати ці кошти на інші потреби», - зазначила Кузяк.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як планують провести монетизацію субсидій

За її словами, прийнято рішення встановити щомісячну готівкову виплату (її обрахують як середню за вартістю комунального транспорту в області: Львові, Дрогобичі та Трускавці). Кошти будуть виплачуватись із місцевих бюджетів. Пільговики будуть отримувати їх на карточки. Основна виплата складе 135 гривень. Але будуть категорії, для яких вона буде вдвічі більшою – це інваліди війни І групи, діти-інваліди тощо.

Як сказала Кузяк, для звичайних пенсіонерів ця виплата постановою Кабміну не передбачена, але місцеві громади мають право поширити гарантію і на них та збільшувати суми виплат.

На території Львівщини проживає понад 300 тисяч пільговиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-